13/06/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Vlaanderen

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Wonen en slapen

Rechtsvorm

bvba

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Zeer gekende meubelwinkel, gespecialiseerd in stoelen, tafels, zetels, kasten, tapijten en interieuraccessoires.  Het betreft de grootste speciaalzaak in zijn segment in Vlaanderen. Deze zaak werkt samen met een grote mix aan leveranciers van stijlvolle en betaalbare hedendaagse meubel- en designmerken uit binnen- en buitenland, en is vnl gericht naar de hogere middenklasse meubelen. Tevens wordt een volledig assortiment van stoelen, zitbanken en zetels aangeboden onder "private label", waardoor de marge niet onder druk komt te staan. In het bedrijf zijn 2 zaakvoerders actief, en wordt voor leveringen & plaatsingen beroep gedaan op 2 personen op interimbasis en op 2 zelfstandige plaatsers. Omzetniveau ca 650.000 EUR


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf is gevestigd tussen Gent en Kortrijk op een super-commerciële locatie, langsheen een drukke steenweg. Het gebouw, met een totale grondoppervlakte van 3.779 m², is eigendom van de privé-personen, en bestaat uit volgende delen: 1.  een showroom van ca 500 m² 2.  een kantoorruimte van ca 50 m² 3.  een groot magazijn met een opp van ca 250 m² 4.  een klein magazijn met een opp van ca 120 m²  5.  een vergaderzaal met sanitair van ca 50 m² 6.  een ruim privaat appartement met 3 slaapkamers met een opp van ca 200 m².  Rondom het gebouw is ruime parkeergelegenheid voorzien. Dit gebouw kan gebruikt worden voor de bestaande meubelactiviteit, maar aanvullend kunnen nog vele andere bestemmingen aan dit gebouw gegeven worden.


Onderscheidend vermogen

Gevestigde waarde in de regio met grote naamsbekendheid. Veel groeipotentieel. Schitterend en ruim gebouw dat gekocht is "op de groei". Concept om de eindklant een compleet interieur aan te bieden. De meubelwinkel wordt uitgebaat via een BV. Het onroerend goed is eigendom van de privé-personen, aandeelhouders van deze BV.


Overig

Over te nemen: Er wordt de mogelijkheid geboden om de aandelen van de exploitatievennootschap over te nemen. Een handelsfondstransactie is eveneens bespreekbaar. Het gebouw kan verder gehuurd worden, indien gewenst, aan nog overeen te komen modaliteiten. De huidige eigenaar is bereid om de overnemende partij te begeleiden om kennis & contacten mee over te dragen.  De periode en modaliteiten waarin dit kan gebeuren, zijn bespreekbaar.  Alle verdere gedetailleerde informatie is verkrijgbaar na reactie op dit profiel.


Overname meubelspeciaalzaak
Regio
Vlaanderen
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
250.000 - 500.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.